Pages

Saturday 18 December 2010

Η επιστήμη "χορεύει Armin Van Bureen"

Οι εποχές αλλάζουν.. ο κόσμος αλλάζει.. τα πάντα αλλάζουν. Φτώχια ιστορίες κακά.. τσουνάμι η κατάσταση! Τα πάντα συμβαίνουν στην διπλανή πόρτα, ευτυχώς δηλαδή.. και μακάρι όσα συμβαίνουν σε εμάς να είναι αλλά εντάξει, είμαστε μήπως τυχεροί ή απλά έχουμε λάβοι όλα τα μέτρα. Η μηπως απλά η επιστήμη έχει κάτι να κάνει με αυτό?!?..

..Και εκεί που ήμουνα στο Starbucks, απολαμβάνοντας τον καθιερωμένο μου tall filter coffee with no milk διαβάζοντας.. έχοντας για παρέα το laptop μου, το βιβλίο μου και το notebook μου. Μια χαρά, μια συνηθισμένη μέρα, διάβασμα και μετά γυμναστήριο και μετά έξοδος! "Λάιφ ις σόοτ γκούτ" οταν τα προγραμματίζεις όλα μαζί..

Έλα μου όμως που ξαφνικά τα πάντα αλλάζουν όταν απλά αποφασίζεις μετά απο το Starbucks να κάνεις στάση για 10λεπτά πρίν το γυμναστήριο και αυτή η στάση σου στοιχίζει όσο δε φαντάζεσε. Το σκηνικό να μένεις μόνη μεταξύ χιλιάδων, χωρίς τσάντα, χωρίς τίποτα με όλα όσα δεν είχες να πηγαίνουν βόλτα.. 1,5μήνας σκληρής δουλειάς(αρκετών tall filter coffees) με 4300 λέξεις, 19references, 25photoshop images.. που εντάξει τα έκανες back up σε USB αλλά αυτό το USB έκανε φτερά παρέα με το πορτοφόλι σου.. και η oyster card(κάρτα μεταφορικών μεσών στο Λονδίνο), η ταυτότητα, η φοιτιτική ταυτότητα..

Και γιατί; Τι είχα κάνει; γιατί ο κόσμος που ζούμε να έχει καταντήσει έτσι; Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάπιου είδους DNA που να δηλώνει πόσο άτυχος μπορεί να είναι κάποιος σε περιπτώσεις σοβαρών deadlines και εάν όντος υπάρχει τέτιο πράγμα.. μήπως υπάρχει καμία "πλαστική χειρούργικη" επέμβαση όπως τα άλλα όλα DNA flaws?

Σε περιπτώσεις σαν αυτές απλά μαθαίνεις και συνεχίζεις.. Και ενώ το σκηνικό μπορεί να είναι το ίδιο.. ακόμα μία μέρα στο Starbucks, 1 λαπτοπ, ένα βιβλίο ένα notebook, ενα tall filter coffee. Ιt’s not the same. Και όσο αφορά για την "πλαστική χειρουργική".. Δεν υπάρχει κάτι τέτιο, απλά παθαίνεις, μαθαίνεις και ελπίζεις να είναι η τελευταία φορά γιατί απλά σε αυτές τις περιπτώσεις: Η επιστήμη "χορεύει Armin Van Bureen"



1 comment:

Phivos Nicolaides said...

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σ' αρέσουν τα ταξίδια, τα οποία θεωρώ ως ένα άλλο σπουδαίο τρόπο μάθησης. Δες και τα άλλο μλογκ αν έχεις καιρό. Πολύ ωραίο κι ενδιαφέρο το κείμενο. Καλά Χριστούγεννα.